Babysvømning - En hyggelig tid i vandet

Undervisningen er et tilbud fra MCIV MarselisborgCentrets Idræts- og Varmtvandssvømmeklub i samarbejde med MarselisborgCentret og foregår på hold af 30 eller 45 minutters varighed. Man tilmeldes for een sæson af gangen med start i henholdsvis januar og august.

Hvor tidligt kan man starte

Mange forældre vil gerne i vandet med deres nyfødte så tidligt som muligt. Barnet skal dog være ca. 6 uger, før det kan deltage i babysvømning på MarselisborgCentret. Barnets mor skal nok vente til efter 8-ugers undersøgelsen, før hun kan deltage.
Når barnet er omkring 6 år, er det gammelt nok til at deltage i egentlig svømmeundervisning. AGF svømning har tilbud for aldersgruppen - se mulighederne på deres hjemmeside.

Formålet med babysvømning

Vi lægger vægt på, at forældre og børn får en hyggestund sammen i rolige omgivelser. Gennem sanglege og øvelser skabes fortrolighed med vandet og barnets motoriske udvikling stimuleres.

Instruktører

Vi har et fast instruktørkorps, som vikarierer for hinanden, men det kan i enkelte tilfælde, ved sygdom eller mangel på vikardækning, være nødvendigt at påsætte en livredder for at undgå en aflysning.

Praktiske oplysninger

  • Barnet skal være ca. 6 uger, før I kan starte.
  • Der skal benyttes en svømmeble - gerne en eengangs svømmeble samt badebukser over svømmebleen - som badebuks er Happy Nappy rigtig god - så holder det tæt, hvis uheldet er ude. Det vigtigste er, at den passer i størrelsen og sidder til ved lårene, så der undgåes lækage - det fører til, at alle må forlade bassinet.
  • Puslepuder og badekar har vi her på stedet.
  • Vi anbefaler at I kommer ca. 15 min. før start
  • Barnevognen bedes stillet udenfor under halvtaget, eller i foyeren i det omfang der er plads.
  • Pladsen på holdet er personlig og kan derfor ikke overdrages til andre.

Afbud

Det kan være svært at komme afsted på samme tidspunkt hver uge og babysvømning er ikke helt billigt. Derfor har vi en afbudsordning, hvor man kan melde afbud hvis familien er forhindret på sit faste hold, og eventuelt få plads på et andet tilsvarende hold - i det omfang at her er afbud. 

Vi ser gerne at man melder afbud så snart det er muligt og ikke i sidste øjeblik. Derved kan en anden måske få glæde af pladsen. Der skal sendes en SMS til 2122 6530 med afbuddet og et eventuelt ønske om at komme på et andet tidspunkt - det vil være fint med et nogenlunde tidspunkt.
Man kan ikke "have til gode" på grund af tidligere afbud. En afbudstid kan benyttes i samme eller efterfølgende uge.

Ved "uheld" i vandet gives der ikke efterfølgende erstatningstid eller kompensation. 

 

Fotografering

Vi beder om at der tages hensyn ved eventuel fotografering, da det ikke er alle som er lige begejstrede, for at være en del af andres fotoalbum. Det kunne være fint, at lave en aftale med instruktøren om at der en bestemt dag i sæsonen, kan lægges tid ind i undervisningen til fotografering.